На Львівщині посадовець облавтодору здав в оренду комерсантам техніку, якою мали будувати оборонні споруди (ФОТО)

За день оренди брав собі 20 тис грн...

Фото: СБУ

Спецслужби блокували схему вимагання неправомірної вигоди, яку організував керівник однієї з філій Львівського облавтодору.

Як повідомляє прес-служба СБУ, посадовець здавав в оренду спецтехніку, яка мала працювати для будівництва оборонних споруд на Львівщині в разі можливої агресії РФ та наступу на західні території України.

Оперативники встановили, що директор філії систематично надавав у користування комерсантам спецтехніку підприємства та обіцяв «клієнтам» створювати вигідні умови. День оренди спецтехніки, яка перебувала на балансі держустанови, «коштував» 20 тис грн. Уклавши фіктивні договори оренди техніки, чиновник отримував прибуток у власну кишеню.

Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України під час отримання чергового траншу за оренду спецтехніки.

Фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Як повідомляє «Zaxid.net», СБУ викрила на хабарництві керівника філії «Пустомитівська ДЕД» ДП «Львівський облавтодор» Івана Максиміва.

Як повідомлялося, на Рівненщині чоловік продавав авто, які були гуманітарною допомогою для ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий