На Львівщині посадовець розтратив майже мільйон бюджетних коштів, виділених на потреби переселенців

Зловмисник може сісти за грати на 12 років

На Львівщині судитимуть підприємця за розтрату майже мільйона гривень бюджетних коштів.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, гроші, які підозрюваний – директор ТзОВ, безпідставно переказав на рахунок фізичної особи, були частиною фінансової допомоги, яку держава виділила для забезпечення потреб біженців з тих регіонів України, де тривають бойові дії.

Як встановили слідчі, керівник підприємства отримав від Міністерства соціальної політики України бюджетні кошти у сумі майже 9 мільйонів гривень, виділені за його пропозиціями в рамках державної програми для забезпечення потреб цивільного населення в умовах воєнного стану.

Проте, замість того щоб витратити ці кошти за призначенням у повному обсязі, підозрюваний безпідставно переказав 850 тисяч гривень фізичній особі, заподіявши таким чином державному бюджету збитків на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Читайте також: СБУ оголосила підозру менеджерам «Львівського арсеналу» та чиновникам Міноборони у схемі розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий