На Львівщині просять зголоситися водіїв для доставки гуманітарних вантажів з Європи

Як до цього можуть долучитися чоловіки призовного віку

Ілюстрація: LB

За минулу добу зі Львівщини відправили близько 1200 тонн гуманітарного вантажу у Київську, Чернігівську, Запорізьку, Миколаївську області, на Донбас, повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Маємо деякі труднощі із доставкою вантажів з Європи. Адже чоловіки, які зголошуються їх перевозити, переважно призовного віку і не можуть перетинати кордон», — зазначив Козицький.

Він інформує, що є два законні виходи:

  • перший — водії можуть зареєструватися системі «Шлях», яка веде моніторинг виданих дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення;
  • другий — скерувати звернення до керівника Державної прикордонної служби щодо можливості перевезень гуманітарного вантажу.

«Величезне прохання до голів територіальних громад і командирів добровольчих батальйонів — скоординувати свою діяльність з районними військовими адміністраціями і правоохоронцями для правильної організації проїзду і патрулювання населених пунктів. Бо основне наше завдання зараз — якнайкраще організувати доставку гуманітарних конвоїв і військової допомоги з кордону у зони бойових дій. Продовжуємо впорядковувати блокпости, реорганізовуємо їх і спрощуємо», — повідомляє голова Львівської ОДА.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також