На Львівщині розпочнуть встановлювати мобільні пункти обігріву для населення

На випадок настання кризової ситуації

Ілюстрація: ДСНС/Полтава

На Львівщині, станом на сьогодні, є 131 стаціонарний пункт обігріву для населення.

Як повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький, у листопаді донорські організації передадуть рятувальникам нашої області 38 пневмокаркасних надувних наметів, які можна буде використати як мобільні пункти обігріву. А також, фахівці ГУ ДСНС у Львівській області додатково розгорнуть ще 25 мобільних пунктів для обігріву.

Про адреси жителів області повідомлять представники територіальних громад.

Окрім того, донори та організації забезпечать заклади охорони здоров’я та соціальної сфери мобільними котельнями, дизельними генераторами, дровами та вугіллям.

Враховуючи те, що наближається холодна пора року, Львівщина готується прийняти 100 тисяч вимушених переселенців, зокрема із тих областей, де опалювальний сезон не можна почати через збройну агресію росії. Отож, область готує тимчасове житло для них.

«Львівська ОВА спільно з районними військовими адміністраціями області затвердили Комплексний план проходження осінньо-зимового періоду 2022/23, у якому передбачили алгоритм дій в разі ушкоджень об’єктів теплоенергетики, водопостачання, водовідведення, електропостачання та газопостачання», — зазначив Козицький.

Підприємства теплокомуненерго також розробили план взаємодії між енергетичними підприємствами області у випадку настання кризової ситуації, наголосив Козицький.

Як повідомлялося, є влучання по Бурштинській ТЕС.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий