На Львівщині СБУ заблокувала корупційну схему, яку організував керівник стратегічного держпідприємства НААН України (ФОТО)

Затримали на «гарячому»

Фото: СБУ у Львівській області

Служба безпеки України блокувала корупційну схему, яку організував керівник стратегічного держпідприємства НААН України. Про це 15 червня повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

«На Львівщині спецслужба викрила та блокувала корупційну схему, організовану директором одного з державних дослідних господарств. За хабар керівник незаконно передавав в користування майно, а також виробничі та складські приміщення де зберігалися стратегічно важливі запаси урожаю», — йдеться у повідомленні.

Незважаючи на статус об’єкта, за «винагороду» у 200 тис грн і без укладання відповідних договорів, чиновник планував надати в оренду приміщення стороннім особам, чим наражав підприємство на можливу диверсію.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання першого траншу — 30 тис грн хабаря за оренду державного майна.

Зараз фігуранту справи готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як додали у прокуратурі Львівської області: «Грошові кошти вилучено та триває проведення першочергових слідчих дій, після завершення яких заплановано повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Додамо, що сьогодні також СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги на Львівщині.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також