На Львівщині спеціальні патрулі будуть виловлювати паліїв трави

Найбільше пожеж виникають у Львівському, Стрийському та Яворівському районах

Віталій Загайний Фото: ЛОВА

На Львівщині щодня фіксують велику кількість пожеж, спричинених спалюванням сухостою. Від початку року в області зафіксували понад 2000 тисячі пожеж, з яких більшість виникли саме в екосистемах.

Як повідомляє ЛОВА, сьогодні у Львівській обласній військовій адміністрації відбулась нарада щодо вирішення проблеми виникнення масових пожеж в регіоні та притягнення винних до відповідальності.

Щоденна кількість викликів не зменшується, а збитки, навпаки, збільшуються. Найбільше пожеж виникають у Львівському, Стрийському та Яворівському районах.

«У воєнний час такі вчинки можна розцінювати в контексті ведення військових дій. Зрештою, масові пожежі спричиняють руйнування чи пошкодження цивільних об’єктів. Доволі часто можна помітити в небі густі клуби диму, які посилюють паніку в населення. Адже достеменно не відомо чи це хтось спалює траву чи, можливо, це наслідок влучення ракети», — заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Віталій Загайний.

У підсумку наради ухвалено рішення про підготовку проєкту доручення до районних військових адміністрацій та голів територіальних громад. У ньому йтиметься про необхідність органів місцевого самоврядування вжити усі необхідні заходи, які б унеможливили пожежі на конкретних територіях. Разом з цим, проєкт передбачить патрулювання в громадах добровольчих формувань, які також пильнуватимуть за пожежну безпеку.

Проєкт доручення спільного готуватимуть Департамент екології, департамент з питань цивільного захисту, Держекоінспекція та ДСНС. За невиконання доручень органам місцевого самоврядування загрожує адміністративна відповідальність — у вигляді штрафу. Так само зараз посилена відповідальність, що стосується самих паліїв.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також