На Львівщині спецслужби виявили 16 осіб, які співпрацювали з ворогом

Інформували росіян про переміщення зброї та ЗСУ

Фото: СБУ

З 24 лютого працівники Управління СБ України у Львівській області перевірили понад 8 тисяч людей, з них 349 скерували на поглиблену фільтрацію, повідомив керівник Львівської ОДА Максим Козицький.

Відтак, зареєстрували 40 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки.

Підозру оголосили 16 особам. Їх підозрюють у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, колабораційній діяльності, а також несанкціонованому поширенні інформації в умовах воєнного стану про направлення та переміщення зброї, озброєння і бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших військових формувань.

«Що стосується незаконного заволодіння гуманітарною допомогою, від початку повномасштабної війни ГУ Нацполії у Львівській області розпочало розслідування 27 кримінальних проваджень.

Йдеться про незаконне використання задля отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги; привласнення, розтрату майна або заволодіння ним, зловживаючи службовим становищем; шахрайство; підробку документів.

З 24 травня по 24 червня в області розпочали розслідування 7 кримінальних проваджень через незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги задля отримання прибутку», — повідомив Козицький.

Як повідомлялося, українські спецслужби виявили агентів ФСБ серед посадовців Кабінету міністрів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також