На Львівщині стало більше пожеж з постраждалими — ОВА

З початку року в області, внаслідок пожеж, загинули 13 людей

Від початку 2022 року на Львівщині від чадного газу вже загинуло більше людей ніж торік.

Як повідомляє Львівська ОВА, напередодні в Червоноградському районі в одному з приватних будинків виникла пожежа.

На місце події одразу ж виїхали рятувальники. У той момент дах будівлі уже був охоплений вогнем. Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників займання ліквідували.

Власник будинку та його дружина були шпиталізовані з отруєнням продуктами горіння у середньому ступені важкості у Сокальську міську лікарню. Їхній 21-річний онук від медичної допомоги відмовився.

Найчастішими випадками під час виникнення пожеж є отруєння чадним газом. Загалом на Львівщині від початку року трапились 59 таких випадків, постраждали 141 людина, з яких 49 — діти. Загинуло ж 13 осіб, а це вищий показник, аніж за увесь 2021 рік.

Як повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області, на момент прибуття надзвичайників до місця події у селі Равщина, дах будівлі був охоплений вогнем. Вогнеборці одразу приступили до проведення робіт з ліквідації займання. Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників, вдалось не допустити подальшого розповсюдження вогню.

О 14:03 год пожежу локалізовано та о 14:08 год ліквідовано.

Внаслідок пожежі отруїлися продуктами горіння 3 особи: власник — 1956 року народження, дружина власника — 1959 року народження, яких в середньому ступені важкості госпіталізовано у Сокальську міську лікарню.

Також отруївся продуктами горіння внук власника — 2001 року народження, який від госпіталізації відмовився.

Вогнем знищено дах на площі 60 кв. м та речі домашнього вжитку на площі 20 кв. м.

Врятовано 2 будівлі.

До ліквідації пожежі залучалось 9 фахівців особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також