На Львівщині судитимуть «багатодітного» батька, який хотів втекти за кордон

Тепер відповідатиме перед законом

На Львівщині судитимуть хитрого ухилянта, який підробив свідоцтво про народження третьої дитини. Про це, 21 квітня, повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Мешканець Дніпра намагався незаконно виїхати за межі території України як особа, на утриманні котрої перебуває троє і більше дітей віком до 18 років. Для цього чоловік використав підробне свідоцтво про народження третьої дитини.

«За скоєне йому загрожує покарання — обмеження волі на строк до двох років. Дізнавачі сектору дізнання відділення поліції № 1 Яворівського районного відділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Як встановили правоохоронці, 37-річний житель міста Дніпро з метою отримання права на виїзд за межі території України та звільнення від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України (як особа, на утриманні котрої перебуває троє і більше дітей віком до 18 років) підробив офіційний документ — свідоцтво про народження у себе третьої дитини», — повідомили в поліції.

Насправді чоловік виховує двох неповнолітніх дітей і третя дитина у нього не народжувалась.

Фіктивне посвідчення 7 квітня зловмисник пред’явив інспектору прикордонної служби на переході «Шегині» під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща.

Прикордонники виявили, що документ має ознаки підроблення та повідомили про подію поліцейських.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики розповіли, які категорії чоловіків можуть виїхати за кордон та які документи їм для цього потрібні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також