На Львівщині судитимуть підприємця, який «заробляв» на будівельних роботах на культурно-медичному об’єкті

Привласнив бюджетні кошти у сумі майже 300 тисяч гривень

ФОТО: ілюстративне

На Львівщині судитимуть підприємця, який привласнив бюджетні кошти у сумі майже 300 тисяч гривень на проведенні будівельно-ремонтних роботах на культурно-медичному об’єкті. Тепер йому загрожує від п’яти до восьми років тюрми. Про це повідомляє пресслужба ГУНП Львівської області.

За даними поліції, у 2019 році підприємець, 46-річний мешканець Львівського району, уклав з однією з сільських рад тодішнього Турківського району договір щодо проведення будівельно-ремонтних робіт на культурно-медичному об’єкті, а також договір про постачання на цей об’єкт меблів та медичного обладнання.

В подальшому підприємець склав та підписав офіційні документи, у які були внесені недостовірні відомості про об’єми виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів, а також про меблі та медичне обладнання, частина з яких були поставлені не в повному обсязі, а інша частина – взагалі не постачалась.

Таким чином бюджету сільської ради було завдано збитків на суму 295 тисяч гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Завдані збитки підприємець відшкодував.

Читайте також: на Львівщині забудовник заволодів майже 23 мільйонами гривень клієнтів

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також

Для чого створюють кабінет військовозобов'язаних і які функції він матиме: пояснення Міноборони

Крім того, у відомстві зазначили, що після того, як новий законопроект про мобілізацію набрати чинності, всі військовозобов'язані протягом 60 днів мають оновити свої дані.