На Львівщині судитимуть вісьмох «ухилянтів» від мобілізації

З підробленими довідками тікали за кордон

Фото: НПУ

На Львівщині судитимуть  ще вісьмох «ухилянтів» від мобілізації, які з підробленими документами тікали за кордон.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, обвинувачені, чоловіки призовного віку, намагались виїхати у Республіку Польща, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

Зокрема, 27-річний мешканець Чернігівської області та 39-річний мешканець Дніпропетровської області надали фіктивні посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

А 32-річний харків’янин підробив рішення одного з районних судів Харкова про те, що самостійно виховує малолітнього сина і має право на виїзд за межі країни в період дії воєнного стану та звільнення від мобілізації на службу до ЗСУ.

Підроблені документи у серпні чоловіки пред’являли інспекторам прикордонної служби на переходах «Мостиська» та «Шегині» під час спроб перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документи мають ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) ККУ та за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) ККУ, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмисникам — обмеження волі на строк до двох років.

Від початку серпня лише співробітники сектору дізнання відділення поліції № 1 Яворівського районного відділу поліції скерували до суду вже вісім таких обвинувальних актів.

Як повідомлялося, на Львівщині викрили схему «студентів-ухилянтів».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий