На Львівщині священник миє авто, щоб допомогти українським захисникам (відео)

Кошти потрібні на життєво важливі засоби для військових

На Львівщині священник миє вікна автомобілів на заправці, щоб зібрати кошти на турнікети для українських захисників. Отець Ян Віанней Чину Братів Менших (францисканців) таким чином прагне допомогти військовим. Про це повідомляє «Золочів.нет».

Зокрема, потрібно зібрати гроші на щонайменше 300 турнікетів.

Додамо, що джгут або турнікет — засіб для тимчасової зупинки кровотечі з магістральних судин шляхом колового перетискання кінцівки та стискання її тканин (у першу чергу судин). Джгут застосовують також для знекровлення тканин при операціях на пальці, кисті та стопі, ампутаціях кінцівок. Для стискання венозних судин венозний джгут накладають при венепункціях і з метою регіонарної внутрішньокісткової та внутрішньовенної анестезії.

У виданні зазначають, щоб внести пожертву на турнікети можна у церкві Воздвиження Чесного Животворящого Хреста м. Золочів. Або на картку: 4790 7299 4297 3199 «Ощадбанк».

Також відзначимо, що у жодному випадку не можна передавати саморобні турнікети чи їх репліки.

Дешевий та неякісний джгут може коштувати захиснику життя. Воїни вважають, що краще не мати нічого та рятуватися підручними засобами, ніж використовувати неякісні турнікети за 70–200 гривень.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена