На Львівщині таки наведуть лад з блокпостами

Про це давно просили та попереджали.

Фото Максим Козицький

Кількість блокпостів на Львівщині зменшать у понад 5 разів. Про це сьогодні повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Від початку російської агресії в нашій області встановлено 544 блокпости. Більшість із них - збудовані самовільно і скоріше перешкоджають руху екстрених служб та гуманітарних вантажів, ніж допомагають у чомусь. Наша область є далеко в тилу, тому ми маємо якісно та швидко доставляти необхідні харчі, ліки, речі першої необхідності та амуніцію українцям та воїнам у регіонах, де триває активна боротьба з загарбником. А також нам потрібно повністю відновити логістику для доставки продуктів у крамниці та інші транспортні потреби підприємців і звичайних людей.» - йдеться у повідомленні.

Тому кількість блокпостів у ЛОДА обіцяють зменшити до 100.

Також певну кількість із них перетворять у спостережні.

Необхідну систему блокпостів у Львові та області розробили фахівці Академії сухопутних військ та військові експерти. Чергують на них спільно Національна поліція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Адже ці люди, за законом, можуть здійснювати перевірку документів та авто, за потреби, на відміну від різних добровольчих формувань громад. які такого дозволу наразі не мають.

Нагадаємо,що навіть військові Львівщині просили навести лад з хаотичними блокпостами в області

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також