На Львівщині в рази зросла кількість травмованих дітей-скутеристів та велосипедистів

Постраждало 67 юних кермувальників

Фото: ПМО Львова/ФБ

67 юних кермувальників потрапили до дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова впродовж останніх 10 місяців. Це більше, ніж за увесь попередній рік, коли госпіталізували 58 дітей. Медики наголошують: діти, які страждають у таких ДТП, зазвичай отримують складні травми, що потребують тривалої реабілітації, а також неврологічного контролю.

Про це повідомляє ЛМР.

Один із останніх постраждалих — 16-річний Роман із Сопошина. Під колеса його скутера вибіг пес. Щоб не переїхати тварину, хлопець вивернув кермо і в’їхав у лавку на узбіччі. Усе, що пам’ятає: вилетів зі скутера, впав на асфальт, а транспортний засіб придавив юнака зверху.

Отямився Роман уже на лікарняному ліжку. До лікарні святого Миколая у стані шоку, з серйозною кровотечею та потрощеною кісткою, його привезла карета швидкої. Медики взялись невідкладно рятувати хлопця. Через 10 днів ортопеди-травматологи виконали важку реконструктивну операцію з відновлення суглобової поверхні стегна та цілісності кістки із накладанням металевої пластини. Тому суглоб вдалось врятувати. Через два тижні хлопець розпочав реабілітацію і спеціалісти очікують повного відновлення функції колінного суглобу.

Також серед пацієнтів лікарні — 16-річна Юліана з Новояворівська. Дівчина їхала на скутері, коли назустріч їй виїхала машина. У юної водійки — перелом гомілкової кістки, розбита губа та вибиті зуби.

Першу допомогу Юліані надали в Новояворівську, а потім вона потрапила до дитячої лікарні. Щоб кістка зрослася, медики ортопедо-травматологічного відділення вставили у ногу спеціальну блокувальну систему остеосинтезу. Дівчина зможе ходити через три тижні.

Як повідомлялося, у Львові водій автомобіля «Smart» скоїв наїзд на школярку.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий