На Львівщині відкрили оновлений пункт пропуску «Краковець–Корчова» (ФОТО/ВІДЕО)

Збільшено кількість смуг для вантажівок з 4 до 10 та створили 6 павільйонів для митного і паспортного контролю

ФОТО: Максим Козицький

Пункт пропуску на кордоні із Польщею “Краковець–Корчова” зможе працюватиме потужніше. Його оновили і відкрили сьогодні, 20 червня.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Збільшили пропускну спроможність щонайменше на 50 %: у межах польсько-українського проєкту «Відкритий кордон» відкрили оновлений ПП “Краківець–Корчова”, — повідомив Козицький.

За словами очільника ОВА, це перший етап проєкту «Відкритий кордон», який реалізовують в межах домовленостей Президентів України та Польщі. Усього за 10 днів пропускну спроможність на цьому пункті пропуску збільшили на 50 %.  

Надалі тут облаштують ще 5 пунктів для вантажівок, а також збудують новий автобусний термінал.

"Президент України сказав, що цей тиждень буде визначальним: ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидата для України. Ми рухаємось у сторону Євросоюзу. І завдяки нашим польським друзям робимо видимі кроки до цього вже сьогодні. Тепер перетинати кордон через ПП «Краковець–Корчова» суттєво легше. Сподіваємося, що цього кордону скоро не буде.  

Наразі ж продовжуємо працювати, спільно з польською стороною, щоб позбутися вузьких місць на західному кордоні та покращити логістику в напрямку Україна–Польща та ЄС", — зазначив Максим Козицький.

Фото: Максим Козицький

Нагадуємо, що львівський суд заборонив партію ОПЗЖ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк