На Львівщині відновили очне навчання у більшості шкіл

У планах Департаменту освіти і науки Львівщини — повністю відновити очне навчання учнів із 1 вересня

Від початку цього тижня очне навчання відновили у 123 школах Львівської області. Це близько 10 % від усіх загальноосвітніх навчальних закладів, які є в області. Про це пише «Tvoemisto.tv», з посиланням на коментар начальниці відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк.

Так, напередодні департамент освіти і науки Львівської ОВА скерував листи до навчальних закладів Львівської області з рекомендацією відновити очне навчання там, де це можливо, і за забезпечення безпекових умов (укриття).

«Після наших рекомендацій не всі навчальні заклади мали змогу відновити очне навчання, адже в частині з них немає облаштованих укриттів, куди б діти на випадок небезпеки могли заховатися, а також у багатьох школах досі тимчасово поселені внутрішньо переміщені особи», — каже вона.

У коментарі виданню головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОВА Леся Босак уточнили, що найбільше шкіл, які відновили навчання, є у Самбірському районі. Таких закладів освіти є 48. Також очно навчаються у 25 школах Червоноградського району, у 16, що у Стрийському, 9 — у Дрогобицькому, 5 — у Золочівському, а найменше у Яворівському районі. Також 13 шкіл відновили очне навчання у Львівському районі.

У школах, які відновили очне навчання, не живуть внутрішньо переміщені особи. Крім того, 72 навчальні заклади на Львівщині мають змішану форму навчання.

За словами освітян, у планах департаменту освіти і науки Львівщини — повністю відновити очне навчання учнів із 1 вересня.

«Однозначно, що очне навчання дає більш якісну підготовку дітей. Проте перед новим навчальним роком ще будемо враховувати безпекові умови та інші об’єктивні причини», — кажуть освітянки.

Навчальний рік 2021/2022 у школярів Львова та області завершиться по-різному. В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших — у середині червня. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, школам в умовах війни рекомендують самостійно визначити дату завершення.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також