На Львівщині викрили схему «студентів-ухилянтів» (ФОТО)

Ціна питання складала 1800 євро

Правоохоронці у Львівській області викрили ще один канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Діяли за схемою «студент-ухилянт». Про це, 22 липня, повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

«Встановлено, що 31-річний мешканець Рівненської області за 1800 євро взявся виготовити для «замовника» — чоловіка призовного віку, комплект фіктивних документів, які дають йому право на навчання в іноземному вищому навчальному закладі, що є підставою для ухилення від мобілізації до лав Збройних сил України та безперешкодного перетину державного кордону України, а також допомогти йому виїхати в Республіку Польща», — повідомили в поліції.

Правоохоронці затримали зловмисника 21 липня в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини коштів.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна.

Правоохоронці під час обшуку виявили та вилучили у помешканні затриманого речові докази, зокрема, комплекти фіктивних документів, виготовлені для інших «клієнтів».

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Додамо, що чоловіка, який за значну винагороду «допомагав» ухилянтам, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого управління поліції Львівщини, спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що вчора двоє молодих львів’ян за «кругленьку» суму допомагали чоловікам покинути Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена