На Львівщині ввели двомісячний карантин у місцевості виявлення сказу у домашньої тварини

Собаку покусала скажена лисиця

Фото: Дрогобицька РДА

У домашньої собаки в Доброгостові на Дрогобиччині виявили сказ.

Як повідомляє «Варто», Дрогобицька районна державна лікарня ветеринарної медицини інформує, що 5 січня 2023 року згідно проведеного дослідження у Львівській державній лабораторії у домашньої собаки у с.Доброгостів було виявлено захворювання на сказ.

У зв’язку з цим 6 січня при Дрогобицькій районній військовий адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо ситуації.

Усі присутні обговорили план заходів щодо ліквідації та поширення захворювання серед людей на Дрогобиччині. Введено карантинні обмеження.

Відтак, спеціалістами Дрогобицької районної державної лікарні ветеринарної медицини розроблено план заходів щодо боротьби та ліквідації із вірусним захворюванням у Дрогобицькому районі. Карантинні обмеження триватимуть протягом двох місяців з 06.01.2023 до 06.03.2023 року.

На території села Доброгостів проводуть комплекс протиепідемічних заходів з метою недопущення виникнення цього захворювання серед людей.

Нагадаємо, що станом на сьогодні у селі Доброгостів, підтверджений один випадок сказу в собаки. Тварина напередодні контактувала з дикою лисицею та від отриманого укусу померла.

Як повідомлялося, на Львівщині виявили 10 випадків сказу.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також