На Львівщині за 16,8 млн грн хотіли очистити водоймище: БЕБ упередило неефективну розтрату держбюджету

Вартість вже виконаних та частково оплачених робіт склала 1,7 млн грн

ФОТО: БЕБ України

Аналітики Територіального управління БЕБ у Львівській області упередили неефективне використання 16,8 млн грн з місцевого бюджету. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що один з органів місцевого самоврядування мав намір витратити 18,5 млн грн бюджетних коштів на покращення стану водоймища. Однак під час дослідження тендерної пропозиції єдиного учасника аналітики БЕБ виявили невідповідність переможця кваліфікаційним критеріям встановленим замовником.

Зокрема учасник не підтвердив досвід виконання аналогічних робіт, що є безумовною підставою для відхилення тендерної пропозиції.

«В листі-рекомендації, що був скерований керівнику органу місцевого самоврядування, співробітники БЕБ також наголосили на неприпустимості проведення некритичних витрат в умовах воєнного стану. Одночасно інформацію про виявлені порушення законодавства під час публічної закупівлі було направлено до Західного офісу Держаудитслужби для врахування при проведенні моніторингу закупівлі. Завдяки роботі аналітиків Бюро договір про виконання робіт на водоймищі було розірвано», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: на Львівщині затримано двох депутатів міськради

Вартість вже виконаних та частково оплачених робіт склала 1,7 млн грн. Таким чином 16,8 млн грн було збережено у місцевому бюджеті.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також