На Львівщині за один день гелікоптером доправлено до лікарні чотирьох людей у критичному стані (ФОТО)

МВС «Airbus Helicopters Н-145» доправив до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги декількох пацієнтів з різних куточків Львівщини.

Сьогодні, 24 січня, вертоліт МВС «Airbus Helicopters Н-145» до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги доправив кількох пацієнтів з різних куточків Львівщини. Про це повідомили у прессслужбі поліції Львівської області. 

Спочатку гелікоптер транспортував до Львова 64-річну жінку з міста Червоноград з гострим інфарктом міокарда, після чого негайно вилетів в одне із сіл Стрийського району та взяв на борт 49-річного чоловіка з гострим порушенням мозкового кровообігу.

Після обіду було здійснено ще дві аеромедичні  евакуації. Так, з Дрогобича до Львівського регіонального фтизіо-пульмонологічного центру було транспортовано 73-річного чоловіка з пневмоторексом, після чого з поліклініки міста Мостиська гелікоптер забрав 55-річного чоловіка з гострим інфарктом міокарда.

Рятувальні місії здійснені фахівцями Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України та Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у рамках спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я України

Як розповіли у Львівському Обласному Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф, жителька Червонограда звернулася з больовим синдромом в грудній клітці. 

«Було прийнято рішення задіяти аеромедичну евакуацію. Щойно приземлившись у Львові, гелікоптер вилетів у с. Корчин, що на Сколівщині, за 49-річним пацієнтом. У нього повторно стався інсульт. Повітрям чоловіка доставили в лікарню на Миколайчука»,повідомили у медиків. 
 
Після дозаправки вертольота команда медиків та пілотів отримала нову ініціаціюцього разу у Дрогобич за пацієнтом зі спонтанним пневмотораксом. Його госпіталізували у Львівський фтизіо-пульмонологічний центр.
 
"Вперше гелікоптер приземлився на приватній території. Місце для посадки надало підприємство «Блюм Україна». Відповідальний лікар Оперативно-диспетчерського відділу зв’язалася з адміністрацією ТзОВ, й вона надала дозвіл на посадку на своїй території. Щиро вдячні за швидку комунікацію й що підприємство пішло нам пішли назустріч.
 
Вчетверте за день ми полетіли у Мостиська. В місцеву поліклініку звернувся 55-річний чоловік. Медики виявили в нього гострий інфаркт міокарда",додали у медиків. 
 
Дотримуючись меж терапевтичного вікна, фахівці екстренки доправили його до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування у Львові.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також