На Львівщині затримали банду «закладчиків» (ФОТО, ВІДЕО)

Збували наркотики у Львові

На Львівщині затримали членів злочинного наркоугруповання, які збували щомісяця близько 5 кг заборонених речовин. Про це повідомили 10 березня у прес-службі поліції Львівської області

П’ятеро чоловіків розповсюджували небезпечні наркотики: амфетамін, канабіс, мефедрон та «Альфа-PVP» на території країни. Товар вони замовляли гуртовими партіями. Збували у Львові через закладки, а замовникам із інших областей відправляли поштою. У такий спосіб вони отримували близько мільйона гривень прибутку щомісяця.

«Діяльність злочинного наркоугруповання припинили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області спільно зі співробітниками управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України,  працівниками Львівського районного управління №1 та співробітниками кінологічного центру ГУНП у Львівській області», - йдеться у повідомленні. 

Встановлено, що до незаконного розповсюдження заборонених речовин причетні п’ятеро чоловіків віком від 23-х до 32-х років, мешканці Львівської, Волинської та Хмельницької областей. Четверо фігурантів забезпечували збут наркотиків і психотропів на території Львова.

Постачав їм «товар» 28-річний місцевий житель. Він отримував гуртові партії речовин, фасував їх на дози та передавав спільникам через «мастер-клади» – великі закладки. Крім того, чоловік «працював» із клієнтами з інших областей, відправляючи замовлення поштою.

Щомісяця фігуранти збували близько 5 кг заборонених речовин, отримуючи кошти у криптовалюті. Такий «бізнес приносив їм близько мільйона гривень прибутку. 

Двох фігурантів оперативники затримали під час надходження чергової партії заборонених речовин. У них поліцейські вилучили кілограмовий пакунок із амфетаміном. Надалі, під час ряду санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, правоохоронці вилучили амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, канабіс та пігулки MDMA. Також вилучено 34 сім-карти різних мобільних операторів, 14 банківських карт, засоби для фасування та пакування, а також «чорнові» записи.  Все вилучене скеровано для приведення експертних досліджень. 

Чотирьох учасників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  

Читайте також: СБУ затримала шахраїв, які видурювали гроші у родичів загиблих українських воїнів

Зараз Личаківський районний суд міста Львова обрав трьом фігурантам запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою, а їх 23-річному спільнику – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 107 тис. грн.   

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також