На Львівщині затримали чоловіка, який за 4000 доларів США «оновлював» військовозобов’язаним дані в ТЦК без їх присутності (ФОТО)

Згідно домовленостей «клієнт» мав не з’являтись і для проходження ВЛК

35-річний стриянин за 4 тисячі доларів США обіцяв військовозобов’язаному без його присутності оновити військово-облікові дані та документи. Згідно домовленостей «клієнт» мав не з’являтись і для проходження військово-лікарської комісії.

Як повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону,  для «вирішення питання» підозрюваний мав скористатися нібито дружніми взаєминами із посадовцями ТЦК та вплинути на їхнє рішення.

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 2,5 тисяч доларів США, ще 1,5 тисячі він отримав напередодні.

Фігуранту повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: у застосунку «Резерв+» відтепер відображається актуальний статус бронювання.

Наразі йому обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також