На Львівщині затримали двох «квартирників» (ФОТО)

Майже зразу

Фото поліції Львівської області

Правоохоронці встановили місце перебування підозрюваних та затримали їх на території іншого району за допомогою камер відеоспостереження, розташованих у рамках програми «Безпечна Львівщина». Про це інформують 15 червня у прес-службі поліції Львівської області.

Повідомлення про крадіжку з будинку, розташованого в одному з сіл Яворівського району, надійшло до правоохоронців 14 червня близько опівдня.

 За словами 47-річної місцевої мешканки, з її будинку було викрадено золоті прикраси та грошові кошти на загальну суму близько 50 тисяч гривень.

«Проведеними заходами, за допомогою камер відеоспостереження, розташованих у рамках програми «Безпечна Львівщина», правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетні двоє зловмисників, які проникли в будинок, пошкодивши одне з вікон. Протягом кількох годин поліцейські затримали їх в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у Золочівському районі», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваними у злочині виявились 40-річний житель міста Новояворівськ та його ровесник – мешканець Миколаївської області, який тимчасово проживає на Львівщині.

Обидва раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності. Речові докази у них вилучені.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - до восьми років позбавлення волі.

Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Поліцейські додали, що в умовах воєнного стану за скоєння крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, передбачені максимальні покарання.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також