На Львівщині затримали лікаря за підозрою у зловживанні службовим становищем (ФОТО)

Головний лікар оформляв довідки для уникнення мобілізації

Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронці Львівської області затримали головного лікаря за підозрою в оформленні довідки для уникнення мобілізації.

Про це повідомили в поліції Львівської області у «Facebook».

За даними правоохоронних органів, слідчі поліції Львівщини встановили, спільно з оперативниками СБУ у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий, зловживаючи службовим становищем, одержав неправомірну вигоду у військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає тому право уникнення мобілізації у Збройні сили України та право на безперешкодний виїзд за межі держави в умовах воєнного стану.

Свої «послуги» головний лікар однієї з комунальних лікарень Львівської області оцінив в одну тисячу доларів США. Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна. Проводяться слідчі дії.

Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також