На Львівщині затримали нетверезу водійку (ВІДЕО)

«Драгер» не змогла продути

Скріншот з відео

Учора, 16 серпня близько 20-ї години, поліцейські отримали орієнтування про те, що у напрямку міста Стрий рухається автомобіль «Volvo V40», водій якого маневрує на дорозі, створюючи небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Про це повідомили у прес-службі патрульної поліції Львівської області.

За декілька хвилин транспортний засіб виявили на одному із стаціонарних постів, однак керманич проігнорував вимогу патрульних про зупинку та поїхав далі.

Інспектори відразу ж сіли в службовий автомобіль та наздогнали утікача.

«За кермом автомобіля була 24-річна жінка. Під час спілкування із водійкою патрульні виявили у неї очевидні ознаки алкосп‘яніння. Інспектори запропонували пройти перевірку за допомогою приладу «Drager», на що вона погодилась», - йдеться у повідомленні.

Водійка так і не спромоглася продути алкотестер та повідомила, що зробить це в медзакладі. Проте і там перевірки не пройшла.

Інспектори склали на неї два протоколи: за ст. 122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) КУпАП.

Для довідки: відмова від проходження перевірки на стан сп‘яніння не звільняє від відповідальності.

Також в поліції повідомили, що за січень — липень 2023 року поліцейські склали 5466 протоколів за нетверезе керування.

Згідно статистики, на дорогах Львівщини трапилося 91 ДТП за участю нетверезих водіїв. З них — 118 осіб травмувалося та 7 людей загинуло.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена