На Львівщині затримали партію жіночих «UGG», які намагалися ввезти під виглядом тактичного взуття для ЗСУ (ФОТО)

Незадекларований товар ввозили, як гуманітарну допомогу...

фото: ДПСУ

На кордоні з Польщею викрили чоловіка, який намагався ввезти незадекларований товар під виглядом гуманітарної допомоги.

Як повідомили у прес-службі Львівської митниці, скориставшись реквізитами благодійного фонду, водій намагався перевезти комерційний товар на 350 тис. гривень

В пункт пропуску «Краківець - Корчова» із Республіки Польща прибув автомобіль під керуванням 52-річного жителя Херсону.

Під час проходження митного контролю водій вказав у декларації про переміщення гуманітарної допомоги на адресу одного з українських благодійних фондів: взуття та засобів гігієни, вагою 150 кг.

Для перевірки законності переміщення вантажу працівники митниці зв’язалися із згаданою благочинною організацією, однак там спростували інформацію про очікування такої гуманітарної допомоги.

фото: Львівська митниця

За інформацію ДПСУ, щодо можливого незаконного ввезення товарів, автомобіль скерували на додаткову перевірку. У ході огляду прикордонники спільно з митниками з’ясували, що фонд очікує партію тактичного взуття. Однак під час перевірки вантажу оглядова група виявила 75 пар жіночого взуття марки «UGG» та 120 шт. косметичних засобів L' Oreal Paris.

За цим фактом складено адмінпротокол (Переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо отримувача товару) МКУ.

Читайте також: на Львівщині затримали поляка, якій заявив, що везе в Україну хутро єнота для гуманітарних цілей.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також