На Львівщині затримали «перевертнів», які мобілізувалися до ЗСУ і займались рекетом (ФОТО)

Їх затримали

Фото: СБУ

На Львівщині працівник СБУ затримали банду «перевертнів», які мобілізувалися до ЗСУ, проте втекли з частини і займалися рекетом. Про це інформує прес-служба СБУ у Львівській області.

Знешкоджено банду рекетирів, в результаті спецоперації СБУ, яку організували двоє колишніх кримінальників, що приховали своє «минуле» і призвались на військову службу.

Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону, вони самовільно залишили підрозділ і розпочали займатися вимаганням грошей з громадян.

«Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за вирішення «спору». Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетирами 4 тисячі доларів США з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму, зловмисники погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою», - повідомили у спецслужбі.

В ході оперативних дій правоохоронці затримали обох рекетирів «на гарячому» під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Обом чоловікам загрожує до 12 років тюрми.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена