На Львівщині затримали старосту села, який хотів за 14 тисяч доларів допомогти чоловіку виїхати за кордон (ФОТО)

Встановлюється причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК

Старосту села на Львівщині затримали за організацію нелегального трафіку.

Як повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, повідомлено про підозру 37-річному старості одного із населених пунктів об’єднаної територіальної громади за фактом організації незаконного переправлення особи через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, посадовець за 14 тисяч доларів США взявся організувати для військовозобов’язаного перетин кордону поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що за додаткову винагороду у понад 2 тисячі доларів США підозрюваний вплинув на військовослужбовців районного ТЦК та оновив «клієнту» його військово-облікові дані, а також допоміг отримати відповідні документи.

Під час отримання 7 тисяч доларів США авансу організатора незаконного трафіку затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також: Зеленський заявив, що через два тижні буде рішення, яке унеможливить втечу за кордон ухилянтів та політиків.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Водночас встановлюється причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також