На Львівщині затримали стоматолога приватної клініки, який за 11 тисяч доларів особисто проводив чоловіків через кордон (ФОТО)

Проводив їх через прикордонну лісосмугу

Поліцейські Львівщини затримали організатора нелегальної схеми, який за 11 000 доларів надавав чоловікам послуги нелегального перетину кордону.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань НПУ, працюючи стоматологом в одній із приватних клінік Львова, 30-річний фігурант налагодив додатковий спосіб заробітку. За певну винагород обіцяв чоловікам призовного віку особисто провести їх через прикордонну лісосмугу.

Заблокували нелегальну схему перетину кордону оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. До її організації причетний 30-річний стоматолог. За 11 000 доларів, попри законні обмеження, гарантував чоловікам призовного віку безперешкодний перетин кордону.

За ці кошти фігурант доставляв «клієнтів» до прикордонних районів Львівської та Закарпатської областей, де вони очікували слушного моменту для перетину кордону лісосмугою.

Читайте також: військововозобов'язаному чоловіку без військового квитка може бути відмовлено в наданні адміністративних послуг.

Поліцейські затримали організатора схеми одразу після отримання коштів за послуги «провідника». Наразі йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Суд взяв підозрюваного під варту із правом внесення понад 242 000 гривень застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також