На Львівщині затримали заступника мера міста, який продавав гуманітарну допомогу призначену для ЗСУ (ВІДЕО)

Фото ілюстративне з відкритих джерел

За продаж гуманітарної допомоги на Львівщині затримано в. о. міського голови.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано в. о. міського голови одного із міст Львівщини на продажі гуманітарної допомоги та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 201-2, ч. З ст. 368 КК України). 

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав 100 000 грн. неправомірної вигоди від волонтера за передачу автобуса, який отриманий міською радою безкоштовно від однієї із асоціацій Фінляндії у якості гуманітарної допомоги.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання усієї суми неправомірної вигоди.

Зараз тривають невідкладні першочергові слідчі дії. Вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Як повідомляє прес-служба ДБР, затримали на хабарі посадовця з Львівщини, який вимагав 100 тис грн у волонтера.

Затримали першого заступника міського голови однієї з міськрад. Посадовець вимагав у волонтера 100 тисяч гривень за передачу автобуса «Вольво» на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії. Хабар отримала спільниця посадовця. Одразу після передачі коштів чиновника затримали. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги в час війни (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також