На Львівщині затримали мешканця Івано-Франківська, який робив «інвалідами» чоловіків призовного віку

Підробляв висновки МСЕК, щоб чоловіки могли виїхати за кордон

Ілюстрація: Конкурент

На Львівщині повідомлено про підозру мешканцю Івано-Франківська в організації перетину держкордону за підробленими документами про непридатність до військової служби.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, мешканцю Івано-Франківська повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Підозрюваний налагодив канал нелегальної міграції за кордон громадян України — військовозобов’язаних чоловіків, яким заборонено покидати межі держави, надаючи військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Так, фігурант пообіцяв переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України на підставі завідомо підробленого офіційного документу — довідки до акту огляду медико-спеціальною експертною комісією з неправдивими відомостями про встановлення 2 групи інвалідності. Ця послуга коштувала 4200 доларів США. 

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомлялося, на Львівщині ухилянтам пропонували за 6 тис. доларів США «зелений коридор» на кордоні.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також