На Львівщині збільшився розмір лікарняних виплат

Розмір допомоги за один день зріс до 395,2 грн

Фото: Укрінформ

Розмір допомоги за один день лікарняного на Львівщині зріс до 395,2 грн.

Як повідомляє Львівська ОВА, попри нові виклики та труднощі воєнного стану розмір допомоги від Фонду на час лікування зростає. За підсумками восьми місяців 2022 року середній розмір допомоги за кожен день перебування на лікарняному у Львівській області становить 395,2 грн — це на 16 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як зазначається, фахівці Фонду напрацювали механізм призначення виплат без залучення роботодавця для застрахованих осіб, чиї роботодавці залишилися в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від Фонду коштів. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму — для цього необхідно звернутися в одне з відділень управління за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за лікарняним працівника.

Як повідомляє «Судово-юридична газета»,  ВРУ ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект № 3663 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України, який, серед іншого передбачає передачу виплату лікарняних Пенсійному фонду

Згідно з документом уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку (далі — уповноважений орган управління) є Пенсійний фонд України.

Це означає, що в разі підписання документа в нинішньому вигляді українці отримуватимуть передбачені законодавством виплати за лікарняними чи через виробничі травми через Пенсійний фонд.

Поправки, якими пропонувалося залишити уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку фонд соціального страхування, були провалені профільним комітетом.

Раніше повідомлялося, як оформити лікарняний українцям за кордоном.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий