На Львівщині збудують житло для переселенців

За 2–3 місяці спорудять модульно-каркасний будинок для внутрішньо переміщених людей

Дрогобицька міська рада

В Дрогобичі, у Львівській області, влада обіцяє побудувати модульно-каркасний будинок для переселенців. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Зазначається, що мова йде про реалізацію пілотного проекту із спорудження каркасного будинку на 8 квартир для вимушено переселених осіб.

Зараз створено робочу групу, яка, 26 квітня, провела перше засідання під головуванням міського голови Дрогобича Тараса Кучми. Станом на сьогодні, понад 10 тисяч переміщених осіб офіційно проживають у Дрогобичі. За даними експертів та проведеними дослідження, 20–30 % людей із загального числа переселенців готові залишитися на постійне місце проживання в тих містах, в яких нині перебувають.

«Наша мета — забезпечити вимушено переміщених осіб, які через війну втратили свої домівки, належним помешканням. Оскільки, той прихисток, який ми надаємо їм сьогодні — є тимчасовим. Мова йде про гуртожитки навчальних закладів, приміщення ліцеїв та гімназій. Тому приступаємо в місті до реалізації пілотного проекту із спорудження житла для переселенців. Зважаючи на це, ми ставимо собі за мету за 2–3 місяці спорудити в Дрогобичі перший каркасний будинок для переміщених осіб, як взірець», — зазначив Тарас Кучма.

Це перша пілотна новобудова налічуватиме вісім двокімнатних квартир. Площа одного помешкання становитиме — 50 м². Це кухня, дві кімнати та просторі санвузли.

Додається, що будинок зводитимуть за бюджетні кошти. Відтак, у планах є спорудження чималого комплексу із будинків аналогічного типу. Паралельно, місто працює над реалізацією інших грандіозних проєктів — будівництва багатоквартирних будинків для переселенців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також