На Львівщині жінка відсудила у військової частини компенсацію за смерть чоловіка

Суд зобов'язав виплатити кошти дружині та неповнолітньому сину

Ілюстрація з відкритих джерел

Військовий 1 серпня 2022 року помер від сліпого вогнепального поранення внаслідок того, що інший військовий випадково вистрілив у нього. Солдат, який стріляв був під дією наркотичних речовин. Згідно зі службовим розслідуванням, солдат чистив зброю та випадково вистрілив у іншого військового.

Про це пише Zaxid.Net.

Згодом дружина загиблого звернулась з позовом. 

У січні 2023 року солдата визнали винним у порушенні правил поводження зі зброєю, що призвело до смерті. Винуватець, уклавши договір з дружиною загиблого, змушений був виплачувати компенсацію, проте не виконував умов договору. 

Жінка звернулась до суду, щоб стягнути компенсацію з військової частини, оскільки саме на її території загинув чоловік позивачки. У військовій частині заперечували задоволення позову та вказали на укладений договір, який засвідчував відсутність претензій за смерть чоловіка. 

Згодом справу було розглянуто ще раз та доведено факт завдання моральної шкоди дружині та неповнолітньому сину військового є очевидним. Оскільки військовий вчинив кримінальне правопорушення, перебуваючи у службових відносинах з військовою частиною, то саме частина має відповідати за завдану шкоду.

Читайте також: «Час для такого оновлення – саме зараз»: Зеленський повідомив про зустріч зі Залужним

Суддя зобов’язав військову частину виплатити 100 тис. грн моральної шкоди дружині військового та 150 тис. грн на користь його неповнолітнього сина. Рішення ще може бути оскаржене.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб