На Львівщину суне атмосферний фронт із сильними поривами вітру

Почне посилюватися вітер до штормових значень, спочатку задуватиме на Заході та Півночі, післязавтра практично скрізь в Україні вітер буде сильним

Ілюстрація: depo

Синоптики застерігають про ожеледицю й пориви вітру на завтра, 27 січня.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, 27 січня по місту Львову вдень будуть пориви південно-західного вітру 15–20 м/с, на дорогах ожеледиця. Така ж погода очікується й по території області.

Як зазначає на своїй сторінці у «Facebook» синоптик Наталка Діденко, четвер в Україні буде із снігом та мокрим снігом. Атмосферні фронти скандинавської циклонічної сімейки принесуть завтра вологу, з опадами, погоду практично повсюди, окрім східних областей.

Почне посилюватися вітер до штормових значень, спочатку задуватиме на Заході та Півночі, а післязавтра, у п’ятницю, практично скрізь в Україні вітер буде сильним.

Температура повітря найнижчою очікується у східній частині та на північному сході, вночі до –9–13, вдень –3–8 градусів.

На Півночі тепліше буде в Житомирській та Київській областях, вдень 0,-2 градуси. На Чернігівщині та Сумщині — ще морозно, –4–7 градусів.

На Заході від 2 морозу до 2 тепла.

У Центрі градусам явно треба до офтальмолога, бо дивитимуться хтозна куди: Вінниччина близько нуля, Кропивницький з районами та Черкащина –1–3 градуси, Полтавщина, Дніпро з районами –3–7 градусів.

На Півдні в Одеській області 0+1 градус, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму 0–3 градуси морозу, на Запоріжжі –2–5 градусів.

У Києві 27-го січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах додаткова каша, ожеледиця — бережіть себе та взуття.

Видимість — не дуже, хмарно, водії, не забувайте вмикати фари.

Вітер із заходу завтра посилиться в другій половині дня!

Протягом дня четверга температура повітря у столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла.

Кінець тижня буде в Україні порівняно теплим, з відлигою (і на Сході потепліє), вітряним, з періодичними опадами.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий