На Львівщину сунуть грози і похолодання до +11+16

На вихідні очікується нестійка погода

Ілюстрація: ЛМР

Синоптики попереджають про грози на території області й міста Львова.

За прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, по території Львівської області сьогодні ввечері та впродовж доби 9 липня очікують місцями грози. Водночас, у Львові прогнозують грозу лише на завтра.

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко, найближчими днями, 9–10 липня, в Україні дощі з грозами можуть виникати де завгодно і які завгодно.

«Вже бачу ваші іронічні посмішки, але так це працює. Атмосфера, особливо влітку, не завжди охоче ділиться своїми планами», — зазначає синоптик.

А рівень сьогоднішніх можливостей прогнозів, хоча й високий, проте не може враховувати всі синоптичні нюанси, особливо, літніх процесів.

Тому в суботу-неділю в Україні через діяльність атмосферних фронтів очікується нестійка погода з періодичними грозовими дощами чи просто дощами.

Сонця та сухих прояснень вистачатиме також.

Температура повітря дає більш зрозумілу картинку.

У східних областях, на Півдні та на Дніпропетровщині ще втримається спека, +28+34 градуси.

У західних, північних областях та на значній частині центральних областей України передбачається комфортна температура повітря, +20+28 градусів.

Вночі декому буде навіть холодно, +15+18, на Заході +11+16 градусів.

У сусідній Польщі 9–10 липня також очікуються дощі і навіть ще трохи свіжіше повітря, +17+24 градуси максимально.

У Києві в суботу-неділю — періодично дощ, можлива гроза. Вночі +15+17 градусів, вдень близько +25 градусів.

«Тому візьміть із собою на дачі, на природу, на галявинку чи бережок коло річки підстилку типу клейоночки, парасолю, нормальне взуття (не білі кросівки у сіточку), але окуляри від сонця також можна кинути. Ну, й якщо ви плануєте якісь заходи на вечір чи ранній ранок, одягнутися варто тепліше, +12+17 градусів — це вже явно холоднувато», — зазначає Наталка Діденко.

Як повідомлялося, у Львові оштрафували перевізників, які не курсували у негоду.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий