На Львівщину влучили шість ракет (ВІДЕО)

Одну ракету збито

Будинок у Львові в який влучила ракета

Сьогодні, 15 серпня, на Львівщину відбулася масована атака російських ракет. Про це повідомили під час брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький та мер Львова Андрій Садовий.

Голова ОВА  Максим Козицький повідомив, що на Львівщині є шість влучань, одна ракета була збита. Загалом в області травмовано 15 людей, 5 з них госпіталізовано, важких госпіталізованих немає, найменшій травмованій дитині - 10 років.

Окупанти пошкодили близько 40 будинків.

Львів:

  • Зазнали руйнувань 20 будинків у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі «Монада» вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства. 
  • Одна з ракет влучила по території дитячого садка, зазнала ушкоджень будівля дитсадка.

Область:

  • У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі. 
  • У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема.

Мер Львова сказав, що ракета у Львові влучила у павільйон на територію дитсадка, ракета ще досі є на місці удару. Воронка від ракети діаметром 20 метрів і 9 метрів у глибину.

Крім садка зазнали ушкодження будинки поряд, найбільше постраждав великий будинок ОСББ, там вигоріли верхні поверхи - 4 квартири.

Руйнація у Львові значна, тому виділено 20 млн грн на компенсацію для проведення заміни вікон та дверей і ремонт даху будинку, який горів. 

Мешканцям надано можливість орендувати житло. Постраждалі люди можуть звернутися через «Дію» для компенсації щодо пошкодженого та втраченого майна.

Читайте також: у Львові російська ракета впала на територію дитсадка й утворила велику вирву

За словами мера, за двадцять хвилин до атаки в телеграм-каналах була інформація щодо того, що летять ракети на Львів, у багатоквартирному будинку в укритті було 10 людей з понад 70 квартир.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт