На Львівщині СБУ викрила керівника благодійного фонду, який за 15 000 доларів переправляв за кордон чоловіків (ФОТО)

За ці кошти ділок гарантував втікачу допомогу у виїзді за межі України в обхід встановлених пунктів пропуску у Закарпатській області

Працівники Служби безпеки України викрили 46-річного керівника благодійного фонду, який організував схему переправлення ухилянтів за кордон. Фігуранта затримали у Львові "на гарячому" під час одержання хабаря у вигляді 7500 доларів США. Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області.

Зазначається, що чоловік налагодив схему переправлення потенційних призовників до країн ЄС. Свої «послуги» він оцінив у 15 000 доларів США за особу.

За ці кошти ділок гарантував втікачу допомогу у виїзді за межі України в обхід встановлених пунктів пропуску у Закарпатській області.

Окрім цього, за оперативними даними відомо, що він обіцяв ухилянту підготувати й пакет документів від імені благодійного фонду, аби втікач мав змогу «безпечно» пересуватися між областями та добратися до точки відправлення.

Фото: СБУ у Львівській області

Затримали організатора «на гарячому» під час одержання першого траншу неправомірної вигоди 7500 доларів США.

За даними джерел LVIV.MEDIA, йдеться про львівський БФ “Опіка дітей”. У аналітичній системі YouControl зазначено, що директором фонду є Андрій Баховський.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Очікується обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: на Львівщині судитимуть 43-річну жінку, яка організувала незаконний перетин кордону для свого «фіктивного» чоловіка (ФОТО)

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі