На Львівщині суд оштрафував бізнесмена за контрабанду деревини

На 340 тис. грн

У вироку йдеться, що підприємець Ігор Туряб використовував підроблені документи про законність походження деревини, отримував дозвільні сертифікати на митниці й вивозив товар до Польщі. Про це повідомляє Zaxid.net.

Як йдеться у справі, Ігор Туряб 9 березня 2024 року уклав контракт із польською компанією Garden Fences Marcin Sowa на постачання декоративних виробів та хмизу ліщини. Після цього підприємець придбав у місцевих мешканців 25 м³ стовбурів ліщини без товарно-супровідних документів. Підприємець не попередив про відсутність документів водія авто, який з підробленими сертифікатами перевіз товар через пункт пропуску «Шегині-Медика» 18 квітня. У вироку йдеться, що вартість деревини становить 252 тис. грн.

У травні 2024 року Ігор Туряб відправив до Польщі 12 м³ деревини, на яку також не було необхідних документів. Її вартість становить приблизно 148 тис. грн. Підприємця наприкінці травня викрили детективи Бюро економічної безпеки.

Читайте також: Поліція затримала 19-річного львів’янина та його 28-річного спільника за продаж наркотиків

30 липня підприємець уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Андрій Хомик визнав бізнесмена винним у контрабанді лісоматеріалів і відмиванні грошей й оштрафував на 340 тис. грн з позбавленням права рік обіймати посади, що пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями. Також обвинувачений має сплатити 19 тис. грн за судові експертизи. Окрім цього, суд конфіскував у власність держави майже 12 м³ ліщини. Вирок можна оскаржити в апеляційному суді Львова.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також