На Львівщині судили командира роти, якого звинувачують у викраденні майже 330 тис. грн у військового

Викрав кошти спрямовані на лікування

Ще взимку 2024 року у військовослужбовця з картки викрали майже 330 тис. грн, які той отримав як фінансову допомогу на лікування після поранення на фронті. Про це йдеться у судовому реєстрі, передає "Еспресо.Захід".

Відомо, що чоловік добровільно приєднався до війська 15 квітня 2022 року. До травня 2023 року він перебував на посаді гранатометника 24 окремої механізованої бригади й у зв`язку з пораненням, яке отримав у червні 2022 року, тривалий час перебував на реабілітації.

Зокрема через поранення військовий отримав матеріальну допомогу в сумі 671 000 грн. Крім того, цього ж дня йому надійшла пенсія у сумі 7534,80 грн, оскільки він має інвалідність 3 групи з 2016 року.

Протягом кількох днів чоловік здійснив кілька платежів. Потерпілий також зустрівся з ротним, який до того декілька разів питав коли мають прийти гроші та просив повідомити, оскільки йому необхідно було позичити певну суму. Коли військовослужбовець отримав гроші, то перерахував йому 25 000 грн.

Окрім картки на яку була нарахована матеріальна допомога, у чоловіка була ще одна картка банку, відсутність якої він виявив пізніше. Оскільки на тому рахунку грошей він не зберігав, то не переймався тим, що кредитка загубилась.

Вже за кілька днів чоловікові довелось звернутися у відділення банку, у зв`язку з тим, що він не зміг зняти гроші, він зокрема виявив, що на карті залишилось всього 4 тис. грн.

"Не повіривши одразу у дану ситуацію, працівник банку видрукувала виписки по рахунках, звідки видно, що хтось перерахував гроші різними методами, зокрема і переводами на іншу картку, яку викрали", - йдеться у справі.

Орієнтована сума викрадених грошових коштів - 330 тис. грн. 

Слідчі встановили особу зловмисника, ним виявився командир роти охорони, який для зняття грошей з рахунку потерпілого залучав третіх осіб. Фігурант викрав банківську картку, заволодів мобільним телефоном потерпілого та здійснив ряд грошових переказів.

Читайте також: "Воєнком" заявив, що випадків "бусифікації" в Україні стало менше

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді застави 151 400 грн і покладенням відповідних процесуальних обов`язків, серед яких не відлучатися з постійного місця проживання та утримуватися від спілкування із потерпілим.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі