На Львівщині зафіксовано два випадки токсокарозу

Одна хвора дитина і одна доросла людина

Два випадки паразитарного захворювання токсокарозу зареєстровано у вересні на Львівщині. Про це інформує Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

На початку вересня токсокароз діагностували у 4-річної дитини. У дівчинки було алергічне висипання на тілі, біль у животі, пітливість, блювота та загальна слабкість. Тож дитину госпіталізували в одну з районних лікарень Львівської області.

При лабораторному дослідженні підтверджено токсокароз. Дитині призначили протипаразитарне лікування, згодом виписали додому.

Також у вересні Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб знову зареєстровано випадок токсокарозу у дорослої людини.

Захворіла 25-тирічна жінка, і теж зі скаргами на висип. Хвора звернулася по допомогу в один із закладів охорони здоров’я області з такими скаргами: відчуття стороннього тіла в горлі, загальна слабкість та пітливість.

При проведенні лабораторної діагностики був підтверджений токсокароз. Після проведеного лікування пацієнтку виписано.

Токсокароз – це паразитарне захворювання людини, збудником якого є собачі аскариди. Хвороба може призводити до ураження серцевого м’яза, нирок та навіть сліпоти.

Людина може заразитися токсокарозом, заносячи яйця паразита з їжею та водою, які забруднені випорожненнями собак, котів. Також зараження може відбутися при контакті з хворою твариною.

Гельмінт паразитує в організмі собаки чи кота. Хвора тварина виділяє назовні яйця паразита, які потрапляють в ґрунт.

Людина може інфікуватися при незалежній гігієні рук після контакту з тваринами.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі