На Львівщині чоловік попався на підробці свідоцтва про вакцинацію від COVID-19

InkedIMG-1287-LI-scaled
InkedIMG-1287-LI-scaled

Житель Яворівського району знайшов у мережі Інтернет бланк свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, в якому були проставлені реквізити та печатки медичного закладу та лікаря. 47-річний чоловік вирішив підробити сертифікат. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Чоловік відредагував документ, внісши у нього свої паспортні дані, та у такий спосіб підробив свідоцтво про вакцинацію від COVID-19, що звільняє від обов’язку відбувати самоізоляцію на території України.

У подальшому, у середині серпня, чоловік пред’явив цей самостійно виготовлений документ інспектору прикордонного контролю на пункті пропуску через державний кордон України з Республікою Польща.

Дізнавачі сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному — обмеження волі на термін до двох років.

varta1.com.ua: Новини