На Львівщині чоловік "здавав" в оренду неіснуючу нерухомість у Карпатах (фото)

mx112_1
mx112_1


У п’ятницю, 26 березня, 35-річного львів’янина, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.




Правоохоронці встановили, що чоловік розміщував на тематичному сайті оголошення про оренду будинків та котеджів, зокрема, у Карпатському регіоні України, отримував завдаток, після чого припиняв спілкування з замовниками.



Відповідно, кошти, отримані як завдаток, він привласнював. Передоплата за оренду помешкань становила від 1,5 до 3 тисяч гривень. Чоловік використовував банківські картки, відкриті на чужі імена, а також інші способи щоб приховати свою особу. Встановлено, що жертвами шахрая стали більше 20 громадян, — повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.



25 березня, під час санкціонованого обшуку, поліцейські вилучили у зловмисника мобільні телефони, картки операторів мобільного зв’язку, флеш-накопичувачі та інші речові докази його причетності до вчинення кримінального правопорушення.

Того ж дня, слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.



Окрім того, зловмисник перебував у розшуку за скоєння пограбування.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення грошової застави.


Досудове розслідування триває.



varta1.com.ua: Новини