На Львівщині літніх людей навчали, як поводитися у разі пожежі (фото)

thumbnail-tw-20210223115452-6138р
thumbnail-tw-20210223115452-6138р

У вівторок, 23 лютого, на базі геріатричного пансіонату у м. Великі Мости рятувальники провели пожежно-технічне навчання для літніх людей. Вони вивчали алгоритми поводження під час надзвичайних ситуацій. про це повідомили в ДСНС у Львівській області. 

Рятувальники спеціально створили штучну пожежу, щоб на практиці пояснити, як діяти людям у випадку справжньої.

«Умовна пожежа сталася на 2-му поверсі закладу. Через коротке замикання електропроводки в приміщені однієї з кімнат виникла пожежа. Адміністрація пансіонату провела першочергові заходи, оповістила відповідні служби, евакуювала персонал та мешканців пансіону. На місце події за викликом прибули надзвичайники. Вони за допомогою висувної драбини та сходів евакуювали постраждалих. Разом з тим провели заходи з гасіння умовної пожежі», — повідомили в ДСНС.

Територія пансіонату — це комплексу з однієї двоповерхової будівлі та прилеглих господарчих будівель. У закладі вдень може знаходитись до 200 людей, а в нічний час до 130.



Так, як пансіонат це місце, в якому люди похилого віку проживають, лікуються, харчуються, то ризик виникнення пожежі на території закладу збільшується. Своєю чергою, це може призвести до травмування значної кількості людей. Саме це й викликало необхідність навчання, при якому відпрацьовано алгоритм дій при ліквідації надзвичайної ситуації.

Проведення таких навчань є надзвичайно важливим елементом формування високого рівня пожежної безпеки об’єктів з масовим та цілодобовим перебуванням людей.


Фото: ГУ ДСНС

varta1.com.ua: Новини