На Львівщині піротехніки виявили 3 застарілі боєприпаси

Щорічно жителі стикаються з небезпечними предметами – боєприпасами. На Львівщині люди натикаються на снаряди, міни та авіаційні бомби часів Другої світової війни, які несуть в собі велику небезпеку. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, 27 червня о 16:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Золочів на вул. Львівська,10 під час риття котловану екскаватором, разом із землею, на автомобіль «КАМАЗ» було завантажено фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни. Небезпечна знахідка була виявлена на відстані 15 м від житлових будинків.

28 червня о 10:47 надійшло ще одне повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету в м. Львові на вул. Кульпарківська, 20. Боєприпас, що ззовні був схожий на  артилерійський снаряд часів Другої Світової війни, знайдений під час проведення земляних робіт на відстані 10 м від житлових будинків.

По факту виявлення боєприпасів було повідомлено правоохоронні органи та подано заявку на вилучення та знищення вибухонебезпечного предмету. 28 червня боєприпаси знищили у спеціально відведеному для цього місці у встановленому порядку.

Цього ж дня о 14:14 надійшло ще одне повідомлення, що в м. Стрий на вул. Підкови,9 під час проведення земельних робіт в приватному господарстві виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату часів Другої Світової війни.

По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи. Подано заявку на вилучення та знищення вибухонебезпечного предмету.

У зв’язку з цим, ГУ ДСНС України у Львівській області закликає громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також