На Львівщині планують встановити новий рекорд України

7a311318e83bffdda049f046f0175df7-quality-70Xresize-crop-1Xallow-enlarge-0Xw-750Xh-463
7a311318e83bffdda049f046f0175df7-quality-70Xresize-crop-1Xallow-enlarge-0Xw-750Xh-463




У неділю, 16 січня, у Стрілках готують встановити рекорд: відбудеться наймасовіше виконання колядки «Нова радість стала» на сопілках. Про це повідомляє Стрілківська територіальна громада.

На захід приїдуть представники Книги рекордів України, які фіксуватимуть новий рекорд і внесуть його до реєстру.

«Ми вже приблизно 20 років культивуємо тут, у нашому Стрілківському кущі, сопілку. Вчителі музики на своїх уроках окрім шкільної програми вчать також дітей грати на сопілках і використовують це у різних моментах. Ми подумали, що колядку «Нова радість стала» знає майже кожна дитина, яка грає на сопілці, тому вирішили встановити такий рекорд. Подали заявку, ОТГ оплатить участь, і все буде офіційно затверджено», — розповідає один з організаторів Ярослав Мицак у коментарі «LMN».



Саме він став ініціатором встановлення нового рекорду. Він координує весь процес, домовляється з людьми і тому подібне.

«Ми плануємо зібрати 300 сопілкарів. Це будуть не лише школярі, а також й випускники та старші. Усі, хто вміє та може грати на сопілці колядку «Нова радість стала». Можливо буде й більше, там вже побачимо», — додає Ярослав.

Організатори закликають усіх охочих приєднатись до встановлення нового рекорду України.

«Хто може та вміє грати на сопілці, нехай обов’язково приєднуються. Майстер з Долини Тарас Лошак буде продавати сопілки, якщо хтось захоче заграти з нами або ж просто для себе, то зможе придбати», — повідомляє Мицак.

Додамо, що Тарас Лошак є знаним майстром сопілок. Саме він виготовив сопілку, з якою гурт «Go_A» представив Україну на пісенному конкурсі Євробачення.






varta1.com.ua: Новини