На Львівщині працівниця банку привласнила гроші клієнтів на суму 1 мільйон: справу розглядають у кіберполіції

o_1eg5pnvn4s9h7qa1rju1op51oss1k
o_1eg5pnvn4s9h7qa1rju1op51oss1k

Працівниця банку без відома клієнтів здійснювала несанкціонований переказ депозитних грошей на підконтрольні рахунки. Таким чином вона ошукала вкладників на мільйон гривень. Про це повідомили у відділі Кіберполіції Львівщини.

Зловмисниці оголошено про підозру. Відомо, що 40-річна працівниця банку, маючи доступ до внутрішньої мережі фінустанови, здійснювала незаконні перекази грошей вкладників. Без відома власників депозитів жінка робила транзакції на підконтрольні рахунки, відкриті на підставних осіб.

Аби замаскувати свій злочин, жінка для незаконних переказів обирала суми, які не підпадали під внутрішній фінансовий моніторинг банку. Надалі привласнені гроші фігурантка переводила в готівку та використовувала у власних інтересах.

Сума збитків, завданих клієнтам банку, сягає мільйона гривень.

За місцем проживання фігурантки правоохоронці провели обшук та вилучили докази причетності до протиправної діяльності. Зокрема «чорнові» записи із персональними даними вкладників банку та банківські картки.

Правопорушниці повідомлено про підозру за «Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї».

Підозрюваній загрожує до шести років позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини