На Львівщині правоохоронці під час встановлення обставин побутового конфлікту виявили у шафі чоловіка патрони та тротилову шашку

2
2

Працівники Новороздільського відділення поліції виявили боєприпаси під час встановлення обставин побутового конфлікту, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.


У Новороздільське відділення поліції 7 липня надійшло повідомлення про побутовий конфлікт, що відбувається в одному з будинків на проспекті Шевченка у Новому Роздолі. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Під час з’ясування обставин події правоохоронці встановили, що один з учасників конфлікту, 31-річний місцевий мешканець, зберігає у шафі 37 патронів калібру 5,45 мм та тротилову шашку.


Як пояснив чоловік, виявлені набої та тротилову шашку він знайшов місяць тому у парку біля озера у Новому Роздолі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до семи років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування.


Нагадаємо, до 6 жовтня на Львівщині проводиться спецоперація «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці проводять заходи по виявленню у громадян незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Нагадуємо, громадяни, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю поліцейським, будуть звільнені від кримінальної відповідальності, а в окремих випадках зможуть зареєструвати мисливську зброю і користуватись нею на законних підставах.

varta1.com.ua: Новини