На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем посадовцю державного підприємства та його спільнику

29-1
29-1

Як з’ясували працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, підозрюваний разом із спільником (пособником) організував незаконну схему із заволодіння бюджетними коштами та отримав від підприємця неправомірну вигоду в сумі майже сімнадцять тисяч євро.

Про це пише відділ комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що у 2018–2019 роках посадовець — голова тендерного комітету, діючи за попередньою змовою з групою осіб та зловживаючи своїм службовим становищем, організував незаконну схему із заволодіння бюджетними коштами під час проведення тендерних торгів із закупівлі електричних акумуляторів. А саме — провів контрольовану закупівлю товару за кошти державного підприємства з наперед визначеним переможцем та отримав неправомірну вигоду в сумі майже сімнадцять тисяч євро від керівника приватного підприємства.

Зловмиснику, 44-річному львів’янину, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Також поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 — ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, 43-річному підприємцю — співучаснику (пособнику) скоєння цього злочину.

Суд обрав для посадовця та його пособника міру запобіжного заходу — тримання під вартою терміном на шістдесят діб з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини