На Львівщині правоохоронці повідомили трьом акушерам про підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків

BR7jUa8yPFjCiI5eIO9iLHjAnFnrvK1nnkXM3kvj
BR7jUa8yPFjCiI5eIO9iLHjAnFnrvK1nnkXM3kvj

Під час досудового розслідування, правоохоронці встановили, що, минулого року, через непрофесійність акушерів-гінекологів у пологовому відділенні однієї з центральних районних лікарень померла породілля.

Подія сталася 6 березня 2018 року, до поліції надійшло повідомлення про те, що «через недбалість лікарів у районній лікарні після пологів померла жінка».

Як встановили правоохоронці, 5 березня 2018 року, близько 17.00 год., у пологовому відділенні однієї з центральних районних лікарень на Львівщині, 32-річна мешканка одного з сіл народила здорову дитину (дівчинку), після чого стан жінки погіршився і, вже о 22.20 год. того ж дня, вона померла у лікарні.

Нещодавно, 21 жовтня 2019 року правоохоронці, спільно з прокуратурою області, повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення трьом мешканцям райцентру — лікарям акушерам-гінекологам пологового відділення лікарні, котрі надавали породіллі медичну допомогу.

«За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п’яти років або виправні роботи на термін до двох років, або обмеження волі на термін до двох років, або позбавлення волі на той самий термін», — повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини